Drie biografieën die je deze vakantie moet lezen
Ard Huizinga
1 min

Drie biografieën die je deze vakantie moet lezen

1 min

Nou ja, moet lezen…

Het zijn gewoon echte aanraders. Niet omdat het van die fantastisch geschreven boeken zijn, maar omdat de mensen achter het boek een verhaal hebben waar je zeker wat van kan leren. Moed, doorzettingsvermogen, tegenslag, overwinning. Het komt allemaal aan bod en zal je zeker inspireren.

Waarom we juist deze boeken uitgekozen hebben? Omdat het alledrie verhalen zijn van mensen die in eerste instantie maar weinig kans op succes zouden kunnen hebben, maar ondanks de omstandigheden geschiedenis hebben geschreven. Een unieke geschiedenis. Veel leesplezier!

nickNick Vujicic – Leven zonder beperkingen

Het verhaal van Nick spreekt zeker tot de verbeelding. De man zonder armen en benen. Wat kan hij wel? En wat zijn de beperkingen? De titel van het boek zegt alles over de levenshouding van Nick. Na veel problemen in zijn kinderjaren weet hij zijn leven zin te geven. Hij is een inspiratiebron voor velen en reist de hele wereld over om jongeren aan te moedigen om te leven zonder beperkingen.
Bestel via Bol.com

1001004005507613Joy van der Stel – De kracht van mijn onmacht

Als Joy zwaar spastisch geboren wordt dan zijn de vooruitzichten die door de artsen worden geschetst ronduit ontmoedigend. Maar Joy neemt geen genoegen met de kleine wereld van beperkingen. Ze wil een zo normaal mogelijk leven leiden en verovert daar met veel doorzettingsvermogen een plek. Een inspirerend boek voor iedereen die wel eens het gevoel heeft dat dromen onbereikbaar lijken.
Bestel via Bol.com

9200000005529344Nelson Mandela 

Hij had zijn achtergrond tegen. Hij had zijn ervaring tegen. Hij had de omstandigheden tegen. Maar juist al die moeilijkheden maakten hem tot de man die een natie veranderde. Nelson Mandela overleed op 5 december 2013 op 95-jarige leeftijd. De lange weg naar de vrijheid is de bekende autobiografie van wellicht de grootste man van de twintigste eeuw. Nelson Mandela beschrijft in zijn boek de lange weg die hij heeft moeten afleggen: van onwetende jongen tot charismatisch staatsman.
Bestel via Bol.com

Reacties
Categorieën