Video Aspect Ratio: 4:1

De Talenttraining - Loopbaanontwikkeling

Ga voor de baan die bij jou past!

Gratis - Mag ik kennis met je delen - Talentdiggers - Jan Hooikammer

De Talenttraining - Loopbaanontwikkeling

Ga voor de baan die bij jou past!

5

Top5, Risico en Prikkel talenten

25

Unieke videolessen

100+

lessen, verhalen en tips uit de praktijk

18-99

Levenslange principes

Waarom zou je de Talenttraining willen doen?


Wat wij vaak horen is: ‘Ik wil wel anders…, maar ik weet niet hoe’.


En als je niet weet hoe, dan blijf je vaak zitten op de plek waar je zit. Of je zet stappen die niet het gewenste resultaat opleveren. Je stapt in een volgende functie die je na een tijdje ook niet bevalt. Als je dit een paar keer is overkomen dan loop je het risico van teleurstelling.

En teleurstelling verlamt.


In de Talenttraining leer jij om weer zelf aan het roer van je leven te staan. Jij ontdekt wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Jij gaat ontdekken wat jouw passie en jouw dromen zijn en hoe jij dat kunt gaan waarmaken. 


Dus weg met de ontmoediging, reken af met teleurstelling en richt je weer op werken met plezier.

Wordt weer een aantrekkelijke en aanstekelijke partner, ouder, collega en vriend.

Twee verschillende vormen:

Optie 1

Persoonlijke coaching

Ik ga voor één op één persoonlijke gesprekken. 
Optie 2

De Talenttraining 100 % online

E-learning is een methode die goed bij mij past.

De 7 stappen/thema's van de Talenttraining

Loopbaanontwikkeling - talenten

Thema 1: TALENT

Talent = wie je bent

Met de Talententest ontdek jij wat jouw top 5 talenten zijn. Je ontdekt hoe uniek jij bent.

Je leert je talenten herkennen in activiteiten uit je verleden, in het heden en hoe je ze kunt inzetten in je toekomst.

Je wordt uitgedaagd om je te focussen op de ontplooiing van je talenten in je huidige of toekomstige baan. Dit geeft jouw maximale energie en je wordt succesvol vanuit je talenten.

Loopbaanontwikkeling - Ervaring, competenties

Thema 2: ERVARING

Ervaring = wat je kunt

Je gaat de onschatbare rijkdom herkennen van jouw (levens) ervaring. Vooral je eerste 10 levensjaren zijn van groot belang in combinatie met je talenten. Maar ook alle activiteiten die je daarna hebt ondernomen. Je gaat deze rijkdom naar boven halen en leert hoe je hierop verder kunt bouwen. En je vult dit aan met elementen die nog onderbelicht zijn gebleven en waar je wel talenten voor hebt. 

Loopbaanontwikkeling - Motivatie, passie en drijfveren

Thema 3: MOTIVATIE

Motivatie = wat geeft je energie

Herken je drijfveren en passie en ontdek waar je veel of weinig energie uit haalt.

Je leert je energie groeiers te maximaliseren en je energievreters te minimaliseren.

Dit zijn de ingredienten voor succes en volhouden op de lange termijn. Want als je weet waardoor je energie krijgt in je studie of werk, zul je in staat zijn om door te zetten, ook als het even niet gemakkelijk is. Je bouwt aan een gezond doorzettingsvermogen..

Loopbaanontwikkeling - dromen

Thema 4: DROMEN

Dromen = tot bloei komen vanuit je unieke potentie

Jouw droom is belangrijk! Het draagt bij aan de ontwikkeling van jezelf, maar ook van jouw omgeving. Daarom word je uitgedaagd om te gaan dromen voor de korte of voor de lange termijn. Om te gaan voor die droom die jou helemaal op het lijf is geschreven.

De droom die past bij jouw talenten, die verder bouwt op jouw ervaring en die aansluit bij jouw passie. 

Loopbaanontwikkeling - dromen in actie

Thema 5: LEVEN

Leven = Dromen in actie

Dromen moeten geleefd worden. Daarom leer je in dit thema om te gaan met jouw blokkades en leer je hoe jij je droom kunt terugbrengen naar kleinere onderdelen en concrete acties. Je ontdekt de kracht van de eerste stap, het effect van deadlines en de waarde van een P.A. =Persoonlijke Aanmoediger.

Want wil jij je leven inrichten vanuit jouw talenten en passie, dan is het een kwestie van doen!

Loopbaanontwikkeling - Vieren

Thema 6: VIEREN

Vieren = Dromen realiseren

Vieren is een krachtig middel om de weg naar je droom te versnellen en vol te houden.

Bij dit thema leer je hoe jij het Vieren als lifestyle kunt inzetten om te bereiken wat jij op je netvlies hebt.

Je zet de kracht in van vrienden en een P.A. (Persoonlijke Aanmoediger). Je leert hoe jij het 'Halverwege Dilemma' kunt voorkomen waardoor veel dromen stranden.

Loopbaanontwikkeling - Beweging, reageren op veranderingen

Thema 7: BEWEGING

Beweging = actief reageren op veranderingen

Jij staat aan het roer van je eigen leven. Jij alleen bent in staat om te kiezen hoe je reageert op de snelle veranderingen in onze samenleving. Want één ding is zeker: onze samenleving blijft continu veranderen. En door zelf in beweging te blijven, zul jij in staat zijn om hierop te reageren. In deze 7e en laatste stap leer jij hoe jij aan het roer blijft staan van je eigen loopbaan.

Wat is de ervaring van anderen?

‘Er wordt wel wat van mij blootgelegd. Heb ik hier wel zin in? Dit is niet per definitie leuk’.' Dat waren mijn eerste gedachten toen ik voor de keus stond om De Talenttraining te volgen.

Mijn werkomstandigheden waren onzeker en het besef van ‘een nieuwe stap moeten maken’ heeft mij geholpen om hier toch voor te gaan. 

 

Het kwartje viel voor mij al direct bij het eerste thema Talent. Maar ook de stappen die volgden waren heel logisch en nodig om de inzichten te laten landen en om tot een totaalplaatje te komen.


Dit is mijn leidraad geweest bij het zoeken van een andere baan die ik gevonden heb bij Collé Rental & Sales 

 

Ik werk elke dag met veel plezier, omdat ik werk vanuit mijn talenten. Ik weet goed wat me energie kost en wat me energie oplevert en hoe ik daar ondanks de soms lastige situaties balans in vindt.


Trouwens de online training van Jan is veiliger dan zijn live coaching. Ik vergeet nooit de laatste coachingsessie in de kayak. Na zijn metaforische uitleg ‘richt je eerst op je balans en daarna op snelheid’ zijn we vol vertrouwen de kanotocht gestart. Na 300 meter eindigde dit avontuur met een nat pak… 

Alex Janssen
Alex Janssen - Vestigingsmanager Collé Rental & Sales

Nadat ik eerder bij een vorige werkgever een teamtraining onder leiding van Talentdiggers had gevolgd, ben ik de Talenttraining als persoonlijk coaching traject gaan doen.


Ik had al geleerd wat mijn talenten waren en hoe ik mij hierop kon focussen, maar in de verdiepingsslag ontdekte ik hoe ik vanuit mijn talenten kon werken.

 

Allereerst begon ik met meer ‘nee zeggen’ tegen activiteiten die mij energie kosten, ook al heb ik die neiging om ze wel te doen.


Ook leerde ik ervoor te kiezen om samen te werken met mensen die talenten hebben die ik zelf niet bezit. Mensen die in het verleden regelmatig in mijn irritatiezone zaten, blijken een waardevolle aanvulling op wie ik zelf ben.

 

Deze verdiepingsslag en finetuning had ik voor geen goud willen missen. Bij mij vallen de puzzelstukjes vaak tijdens het sparren en reflecteren tijdens de coaching momenten. In de online training zul je hier zelf de regie in moeten nemen om het maximale rendement eruit te halen.


Mijn tip: doe deze training aan het begin van je carrière. Je leert vanaf de start om te focussen waar je goed in bent in plaats van dat je probeert om iets te kunnen waar je talenten niet liggen.

Gert Noordhoff

Gert Noordhoff - Projectleider Provincie Groningen

Jan Knot

Jan 'daagt je uit' om goed na te denken over wie je bent, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Heldere adviezen voor de dagelijkse praktijk in privé en werk situatie! Super handvatten gekregen voor mijn volgende baan.

Jan Knot - Operator Folielijn  FrieslandCampina

Talentdiggers heeft mij enorm geholpen mijn talenten te ontdekken.


De uitkomst van de talententest was een waardevol startpunt voor de coachingsgesprekken die volgden.


Jan daagde mij uit om dieper na te gaan denken over wie ik ben, wat ik kan en waar ik naar toe wil.


Daarnaast is de theorie enorm pakkend en goed onderbouwd!


Coaching door talentdiggers heeft me houvast gegeven om besluiten te maken in mijn carrière die ik anders niet zou durven nemen.
Marlot de Jong
Marlot de Jong -

Resource planner at Siemens 

Ik was niet echt meer blij met mijn baan bij een groot bedrijf waar ik al heel lang werkte. Omdat ik eigenlijk wel iets anders zou willen maar niet goed wist wat, kwam ik bij Jan terecht. Hij wist mij te overtuigen dat ik mijn talenten zodanig in beeld zou krijgen dat ik hier verder mee zou kunnen en dat kwam helemaal uit. 


Door de talenttraining kreeg ik steeds meer inzicht dat mijn talenten eigenlijk best goed passen bij een service verlenende functie want dat is waar ik energie van krijg.


Jan heeft het vermogen om alles boven tafel te krijgen, verbanden te leggen en dit heel helder te formuleren.  Dank Jan voor je motivatie hierin!

Anny Betten - 

Managementassistent - Rechtbank Noord Nederland

Suzanne de Groot

Iedereen zou de talententraining moeten doen!  Jan wist bij mijde juiste vragen te stellen om tot de kern te komen. Hij is een prettige doortastende coach die je echt verder wil en kan helpen bij het vinden van het werkveld waarin je op kunt bloeien tot de beste versie van jezelf! 

Als je twijfelt gewoon echt doen!

Suzanne de Groot - Packaging specification manager FrieslandCampina

Ik heb voor een loopbaanadviestraject gekozen omdat ik, ondanks een fijne baan bij een fijne werkgever, op zoek ben naar iets waar ik meer enthousiast van ga worden.


Het probleem is dat ik heel veel dingen leuk vind, maar graag uit wil gaan zoeken wat het beste bij mij zou kunnen passen.

D.m.v. de talententest van Talentdiggers heb ik in een relatief korte tijd een beter beeld gekregen waar mijn talenten liggen en van welke talenten ik 'blij' en enthousiast word, en op welk gebied ik deze in kan gaan zetten, zowel qua werk als privé.


Ook heb ik geleerd in welke 'talenten' ik juist geen of veel minder energie in moet gaan steken.

 Jan is ontspannen in de omgang, luistert oprecht goed, heeft een helder en overzichtelijk concept en verbind alle info die hij van mij krijgt om mij te helpen in mijn zoektocht.


Talentdiggers is er op gericht wie je persoonlijk bent en kijkt hier vanuit dit perspectief naast werk ook naar het maatschappelijke.

Berend Zijlstra

Berend Zijlstra

Coördinerend Begeleider Stichting Sprank

Het woord loopbaanbegeleiding riep in eerste instantie toch een lichte twijfel op. Ik wist toch aardig goed wat ik wilde? Maar het enthousiasme van mijn leidinggevende werkte aanstekelijk. Hij had hier ervaring mee en moedigde mij aan de Talenttraining te volgen.

 

En als ik nu terugkijk dan ben ik blij dat ik deze training hebt gevolgd. Ik heb nu scherp op mijn netvlies gekregen wie ik ben, wat mijn capaciteiten zijn en wat ik wil. Maar ook wat ik niet wil en wat niet bij mij past. 

 

Jan stelde mij vragen waarmee hij mij uitdaagde om om na te denken over situaties en onderwerpen waar ik gewoonlijk uit mezelf niet bij zou stilstaan. Hierdoor ben ik mij bewust geworden van mijn talenten en hoe belangrijk het is om te te focussen op het werken met plezier. 

 

Nadat ik de Talenttraining had afgerond, ben ik door een paar bedrijven benaderd om voor hen te komen werken. Ik was niet van plan om te gaan, omdat mijn vorige baan mij goed beviel. Toch ben ik overstag gegaan. Kingspan bood mij een functie aan waarin ik nog meer de focus kon leggen op ontplooiing vanuit mijn talenten. En dat is voor mij synoniem aan werkplezier. 

Arvan van Wijk

Arvan van Wijk - Business Developer Energy bij Kingspan

Zeer interessant deze loopbaan ontwikkeling.

Ik heb mede door de Talenttraining een erg leuke baan gekregen! Dit is gewoon goed voor iedereen. Werken met je talenten is plezier in je werk hebben :-)

Martijn Hindriks - Assembly Worker bij Scania Production Nederland

Welke neveneffecten ga jij ervaren:

  • Een gezonder zelfbeeld en meer zelfvertrouwen omdat je ontdekt wie je bent, wat je kunt en wat je wilt
  • Je wordt productiever en effectiever – dus meer tijd voor andere activiteiten
  • Jouw creativiteit neemt toe
  • Je lost gemakkelijker problemen op
  • Je voelt je gezonder: minder ziek en sneller herstel bij ziekte
  • Ook sociaal een win-win situatie: Familie, vrienden en collega’s zijn graag in het gezelschap van mensen die goed in hun vel zitten.

2 verschillende vormen

Optie 1

Blended learning:
Persoonlijke coaching

Ik ga voor één op één persoonlijke gesprekken. 

Optie 2

E-learning:

De Talenttraining 100 % online

E-learning is een methode die goed bij mij past.