arrow_drop_up arrow_drop_down
Talentmodel - 7 stappen naar meer werkplezier en minder werkstress

Het Talentmodel

7 stappen voor een succesvolle carrière en excellente teams

De basis voor persoonlijke coaching en teamtrainingen

Talentmodel - 7 stappen naar leven met meer werkplezier en minder stress

Ontstaan en bewezen in de praktijk

In mijn jarenlange coach ervaring ontdekte ik zeven krachtige stappen die mensen helpen om hun carriere verder te ontwikkelen. Zeven sleutels om elke dag te werken met meer plezier en minder stress.


Deze 7 stappen werken ook afzonderlijk van elkaar. Maar meestal zag ik dan slechts een tijdelijke verandering. Elke keer als ik een nieuwe stap erbij voegde nam het resultaat toe.


Uiteindelijk is vanuit de praktijk het Talentmodel ontwikkeld: 7 krachtige opeenvolgende stappen om grip te krijgen op je werk en je leven.


Deze 7 stappen worden ook in de psychologie erkent als sleutels tot effectieve gedragsverandering

Het Talentmodel in 3 zinnen - en uitgelegd in een video

Het Talentmodel

In het Talentmodel gaat we uit van jouw Talent, Ervaring en Motivatie.


Als jij deze drie pijlers goed in beeld en ook in balans hebt, word je aangemoedigd om te Dromen. Je droom te gaan Leven en behaalde successen te Vieren. 


Deze 6 stappen zijn de sleutels voor de 7e stap: je komt en blijft in Beweging.

De 7 stappen of thema's van het Talentmodel

Thema 1: TALENT

Met de Talententest ontdek jij wat jouw top 5 talenten zijn. Je ontdekt hoe uniek jij bent.

Je leert je talenten herkennen in activiteiten uit je verleden, in het heden en hoe je ze kunt inzetten in je toekomst.

Je wordt uitgedaagd om je te focussen op de ontplooiing van je talenten in je huidige of toekomstige baan. Dit geeft jouw maximale energie en je wordt succesvol vanuit je talenten.

Thema 2: ERVARING

Je gaat de onschatbare rijkdom herkennen van jouw (levens)ervaring. Vooral je eerste 10 levensjaren zijn van groot belang in combinatie met je talenten. Maar ook alle activiteiten die je daarna hebt ondernomen. Je gaat deze rijkdom naar boven halen en leert hoe je hierop verder kunt bouwen. En je vult dit aan met elementen die nog onderbelicht zijn gebleven en waar je wel talenten voor hebt. 

Thema 3: MOTIVATIE

Herken je drijfveren en passie en ontdek waar je veel of weinig energie uit haalt.

Je leert je energie groeiers te maximaliseren en je energievreters te minimaliseren.

Dit zijn de ingredienten voor succes en volhouden op de lange termijn. Want als je weet waardoor je energie krijgt in je studie of werk, zul je in staat zijn om door te zetten, ook als het even niet gemakkelijk is. Je bouwt aan een gezond doorzettingsvermogen.

Thema 4: DROMEN

Jouw droom is belangrijk! Het draagt bij aan de ontwikkeling van jezelf, maar ook van jouw omgeving. Daarom word je uitgedaagd om te gaan dromen voor de korte of voor de lange termijn. Om te gaan voor die droom die jou helemaal op het lijf is geschreven.

De droom die past bij jouw talenten, die verder bouwt op jouw ervaring en die aansluit bij jouw passie. 

Thema 5: LEVEN

Dromen moeten geleefd worden. Daarom leer je in dit thema om te gaan met jouw blokkades en leer je hoe jij je droom kunt terugbrengen naar kleinere onderdelen en concrete acties. Je ontdekt de kracht van de eerste stap, het effect van deadlines en de waarde van een P.A. =Persoonlijke Aanmoediger.

Want wil jij je leven inrichten vanuit jouw talenten en passie, dan is het een kwestie van doen!

Thema 6: VIEREN

Vieren is een krachtig middel om de weg naar je droom te versnellen en vol te houden.

Bij dit thema leer je hoe jij het Vieren als lifestyle kunt inzetten om te bereiken wat jij op je netvlies hebt.

Je zet de kracht in van vrienden en een P.A. (Persoonlijke Aanmoediger). Je leert hoe jij het 'Halverwege Dilemma' kunt voorkomen waardoor veel dromen stranden.

Thema 7: BEWEGING

Jij staat aan het roer van je eigen leven. Jij alleen bent in staat om te kiezen hoe je reageert op de snelle veranderingen in onze samenleving. Want één ding is zeker: onze samenleving blijft continu veranderen. En door zelf in beweging te blijven, zul jij in staat zijn om hierop te reageren. In deze 7e en laatste stap leer jij hoe jij aan het roer blijft staan van je eigen loopbaan..

Hoe pas je dit toe in de praktijk? 

  • Persoonlijk en teams: De 7 stappen zijn zowel toe te passen in persoonlijke coaching als in teamtrainingen. Dan noemen we stap 4 t/m 6 geen Dromen, Leven en Vieren maar gebruiken we de woorden Visie, Praktijk en Resultaat. 
  • Één of alle thema's:  De allerbeste resultaten worden behaald als alle 7 stappen worden toegepast. Maar de stappen kunnen ook afzonderlijk worden ingezet, passend bij de persoonlijke omstandigheden of vraag vanuit het team. 
  • Altijd de eerste stap Talent: In dat geval is het advies om in ieder geval of alleen de eerste stap  te zetten: Talent. Dit is de cruciale pijler waar op een later moment altijd nog vervolgstappen aan kunnen worden toegevoegd. 
Wij maken gebruik van cookies