4 tips om succesvol te dromen voor 2018
Jan Hooikammer
2 min

4 tips om succesvol te dromen voor 2018

2 min

Slechts 8% van de goede voornemens wordt omgezet in resultaat. Dit betekent dus dat 92% van de goede voornemens faalt! Dit feit zou je kunnen ontmoedigen. Wie wil er nou horen bij de ‘losers’? Je kunt er daarom heel eenvoudig voor kiezen om maar geen goede voornemens te hebben. Je kunt er zelfs voor kiezen om maar niet meer te dromen en alles te laten bij wat het is.

Maar je kunt ook anders redeneren. 92% van de goede voornemens faalt. Dat betekent dat zelfs 8% van de goede voornemens wel gerealiseerd wordt! Wie wil er niet horen bij deze ‘winners’? Wat kun jij doen om te behoren bij deze 8%? Ik geef je vier waardevolle tips!

Vier tips om succesvol te dromen in 2018:

Tip 1: Besteed tijd met succesvolle ‘dromers in actie’.Dit zijn de mensen die durven te dromen en die ervaring hebben in het omzetten van hun droom in het leven van vandaag. Ze zetten stappen en als ze vallen weten ze dat ze weer moeten opstaan omdat niemand anders hun droom gaat realiseren.

Tip 2: Ga voor dromen die bij jou passen. Ga niet dromen omdat je voor iets vlucht. Een droom komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een droom met grote kans van slagen komt voort uit de volgende 3 pijlers: Talent, Ervaring en Motivatie. Weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Een passende droom is al zichtbaar als je terugkijkt in je eigen leven en bouwt door op wie jij bent.

Tip 3: Ga je droom leven. Ik kan het ook samenvatten in 4 letters: DOEN! Knip je droom in kleine haalbare stappen, koppel hier deadlines aan en ga de geplande acties DOEN. Ik hanteer zelf het 24-uurs principe. Er is altijd een eerste actie die je binnen 24 uur kunt uitvoeren. Dit voorkomt dat je een dromende dromer blijft met perfect uitgeschreven plannen zonder actie.

Tip 4: Vier vooruitgang. Het is goed om een stip op de horizon te hebben omdat dit motiveert. Maar door het vieren van vooruitgang blijf je in beweging en voorkom je dat je voortijdig afhaakt. Dit gaat tegen onze calvinistische cultuur in, maar is een super krachtig middel om je dromen te realiseren. Ik ben een doener en daarom plan ik vooraf heel bewust piketpalen die ik ga vieren. Ik deel ze met vrienden zodat ik er niet onderuit kan.

Mijn terugblik op 2017: Droom groot, zet kleine stappen

Ik heb tussen Kerst en oudejaarsdag teruggekeken naar mijn droom voor 2017, opgeschreven in januari 2017. Ik ben een visionair en houd van dromen, maar vond deze droom wel erg ambitieus: het ontwikkelen van een online coachingsprogramma met eigen website, talententest en e-book. Ik ben op dit terrein intensief gaan samenwerken met Ard omdat we elkaars talenten nodig hebben voor het realiseren van deze onderdelen.

En na een jaar ben ik supertrots: 75% van deze droom is gerealiseerd. We hebben samen De Talenttraining ontwikkeld, een effectief en krachtig programma vol elementen die zich in de praktijk ruimschoots hebben bewezen, zowel in persoonlijke coaching als de training van teams. De Talententest is in gebruik én het eerste e-book (7 stappen naar werken met plezier) is geschreven en kan gedownload worden via de website.

Afgelopen dinsdag zijn we verder gaan dromen, maar nu voor 2018. We leven in het vertrouwen dat we weer bij de 8% horen die hun voornemens weten te realiseren.

En dit is ook mijn wens voor jou. Ik weet dat dit ook voor jou mogelijk is: droom voor 2018 vanuit vertrouwen. Ga voor de baan die bij jouw past. Ga voor de maximale voldoening in je werk. Zet de eerste stap (binnen 24 uur) die nodig is om dichter bij jouw droombaan te komen. Denk niet in blokkades maar in mogelijkheden en ga er voor!

Wil jij dit ook maar weet je niet hoe?
Ik neem je graag mee in de online coaching van De Talenttraining. Binnen 12 weken weet jij wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en zit je in de uitvoering van jouw dromen voor 2018.

Reacties
Categorieën