Talentgesprek Talentdiggers

Het Talentengesprek

De Talententest geeft inzicht.
Door het Talentengesprek gaat je leven veranderen 😉

Voorafgaand aan het Talentengesprek maak je eerst de Talententest. In het Talentengesprek maken we een volgende stap. Je krijgt naast je Top5 ook inzicht in je Risico en Prikkel talenten. Wat betekent dit en wat kun je hiermee in de praktijk? Hoe kun je de uitkomsten van de Talententest toepassen in je werk?
In het Talentengesprek krijg je antwoorden op de vragen: Wie ben je, wat kun je en wat wil je?
In het Talentengesprek word je uitgedaagd om  maximaal te werken vanuit je talenten. Gewoon omdat je hier energie van krijgt. Je krijgt een kort en praktisch advies zodat jij jezelf hierin verder kunt ontwikkelen. Dat kan zijn in je huidige baan. Maar ook een stap naar een andere baan omdat je ontdekt dit toch beter bij je past.  Niet omdat je moet, maar omdat je het zelf wilt. 
De Talententest - Talentdiggers - Jan Hooikammer

Mijn leven ging op de kop...

...toen ik de kracht ontdekte van werken vanuit mijn talenten. Ik liet mij jarenlang leiden door mijn competenties - door wat ik had geleerd en wat ik kon. Maar ondanks dat iedereen altijd heel tevreden was over mijn functioneren, kostte het werken mij steeds steeds weer energie.


Tot ik 15 jaar geleden ontdekte wat mijn talenten waren. Ik zag ineens de rode draad in mijn diverse banen. Ik ontdekte waarom ik steeds weer onrustig werd ondanks dat ik leefde en werkte vanuit mijn passie.


Ik ging mij focussen op mijn talenten en leerde hoe ik de regie kon nemen over mijn eigen loopbaanontwikkeling.  Op dat moment werd 'the sky the limit.'


En dit is wat ik iedereen gun: elke dag werken met plezier omdat je leeft vanuit je talenten. En vanuit mijn jarenlange ervaring in het coachen en trainen weet ik dat dit mogelijk is. Ook voor jou!

Berend Zijlstra

Berend Zijlstra 

Coördinerend begeleider

Stichting Sprank

"Een helder en overzichtelijk concept"

"Jan is ontspannen in de omgang, luistert oprecht goed, heeft een helder en overzichtelijk concept"

"D.m.v. de talententest en de gesprekken heb ik in een relatief korte tijd een beter beeld gekregen waar mijn talenten liggen en van welke talenten ik 'blij' en enthousiast word, en op welk gebied ik deze in kan gaan zetten, zowel qua werk als privé."

Waarover gaan we praten


  • Jouw talenten in de praktijk: zowel in werk als privé. 
  • Waarom je ooit of nog steeds (een deel van) je huidige baan leuk vindt.
  • Waarom bepaalde werkzaamheden je energie geven ook al ben je hier (nog) geen expert in.

Wat bespreken we nog meer


  • Wat zijn je Risico talenten?
  • Wat zijn je Prikkel talenten
  • Hoe zijn je talenten verdeeld over de 6 talentthema's?
  • Wat betekent dit voor jou persoonlijk, je rol in een team en hoe kun je hiermee omgaan?

Alex Janssen

Adjunct Directeur NVO Transport BV

"Het kwartje viel voor mij direct..."

"...bij mijn TOP 5 talenten van de Talententest maar de praktische toepasbaarheid werd pas helder door het gesprek" Wat ik ontdekt en ervaren heb is voor iedereen een aanrader. Je krijgt prachtige handvatten voor een volgende stap in je carrière.

Vertel mij meer over het Talentengesprek