arrow_drop_up arrow_drop_down

Verliefde mensen zijn aantrekkelijke mensen

Verliefde mensen zijn aantrekkelijke mensen

Kun jij je nog herinneren toen je verliefd was? Of misschien ben je nu wel tot over je oren verliefd.

Dan herken je vast wel het bijzondere gevoel van vlinders in je buik, minder eetlust en gelijktijdig het hebben van veel energie. Het gevoel dat je de hele wereld aan kunt.

En ook de genoemde liefde-maakt-blind-situaties. Je voelt je extreem gelukkig en ervaart een constant gevoel van euforie. En door deze focus op die ander – die soms irrationele vormen aanneemt – kun je blind worden voor de werkelijkheid.

Maar wat ik zo bijzonder aan verliefde mensen vind, is dat ze zo vriendelijk en daardoor aantrekkelijk zijn.

Het is gewoon heel leuk om op te trekken met verliefde mensen. Ze doen veel minder moeilijk en zijn in staat om positief naar de toekomst te kijken.

En ook al is hun kijk op de toekomst niet helemaal reëel, het werkt aanstekelijk op je enthousiasme.

Maar verliefdheid gaat vaak na een aantal maanden of jaren voorbij. De imperfectie en tekortkomingen van jezelf en de ander komen weer in zicht.

Toch geven veel mensen aan dat hun verliefdheid niet geheel verdwijnt maar langzaam overgaat in liefde. Ze leren van elkaar te houden ondanks elkaars tekortkomingen. Ze leren om te bouwen aan hun liefde vanuit een leven in balans. Balans in werk, kinderen, maatschappelijke uitdagingen en balans in hun relatie.

Maar hoe gaat dat in tijden van crisis zoals nu met corona? Je hebt allebei te maken met meer stress en gelijktijdig zit je meer op elkaars lip. Geen collega’s en reistijd om even je gedachten te verzetten. En de kans op irritatie neemt toe.

Kleine ergernissen ga je uitvergroten. Een ongeduldige reactie lokt een nog ongeduldiger reactie uit. In plaats van in alle rust dit uit te spreken ga je mopperen, wordt je kortaf of trek je je terug in stilzwijgen.

Hoe kun je hiermee omgaan?

Je kunt proberen om je ergernissen te voorkomen door ertegen te vechten. Niet verkeerd, maar het kost je wel veel energie. En terwijl je ertegen strijd, ontdek je dat het je toch nog regelmatig overkomt.

Een andere manier is om je te richten op het positieve van elkaar. Steek hier veel tijd in! Dan heb je geen tijd meer over om je te ergeren.

Dit is het principe ‘Alles wat je aandacht geeft groeit.’

Het is mijn ervaring dat juist de focus op het positieve, heel krachtig werkt. Zeker in de relatie met je partner en kinderen.

Hoe kunt je dit praktisch doen? Denk allereerst allebei eens terug aan de tijd dat je tot over je oren verliefd was en er geen vuiltje aan de lucht was. Het was er wel maar je zag het niet.

En kijk met die glimlach op je gezicht nu naar elkaars talenten. Waar is die ander heel goed in en waarom waardeer je je partner? Wat zou je gaan missen als die ander er niet meer zou zijn?

Welke talenten in de ander vind je zo normaal dat je het niet meer bewust benoemt en  waardeert. Op welke talentgebieden vullen jullie elkaar aan?

Waarom ben jij op hem/haar verliefd geworden?

Zonder dat je op dat moment er direct woorden aan hebt kunnen geven. Je was gewoon ‘holderdebolder.’ Word weer opnieuw verliefd. Het is meer dan de moeite waard.

Maak het niet te ingewikkeld: Kijk terug naar je verliefdheid. Bekijk je partner door de talentbril. En wordt weer opnieuw verliefd. Je ben nu toch 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij elkaar. Tijd voldoende om je verliefdheid opnieuw te gaan beleven.

Is dit gemakkelijk? Nee. Is dit mogelijk? Ja! Daarom kan een duwtje in de rug wel heel goed werken.

Ervaren jullie nu strijd in je relatie die nu extra zichtbaar wordt door de corona crisis? Omdat je bijna 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij met elkaar optrekt tussen 4 muren?

En wil je hier nu handvatten voor om juist deze periode te gaan gebruiken om je relatie op te bouwen? Om van het thuiswerken een feest te maken?

Ga dan voor ‘Kies voor talent je relatie!’

Voor jullie als koppel:  allebei een Talententest, een Skype Talentgesprek en een 7 dagen Challenge om een boost te geven aan jullie relatie.

Over de schrijver
Expert talentontwikkeling, trainer en coach. Mijn passie is om mensen te leren hoe ze kunnen leven vanuit hun talenten. Zodat ze elke dag leven en werken met plezier en de regie nemen over hun eigen loopbaanontwikkeling. Ik ben no-nonsense en gericht op resultaat. Anderen omschrijven mij als creatief, out of te box en inspirerend.
Yvonne
Door

Yvonne

op 15 April 2020

Wij zaten onlangs nog in een flinke irritatie samen. We zijn ervaren thuiswerkers maar door het hele gedoe met Corona komt alles toch wel een beetje op scherp te staan. Wij gaan nu kijken naar onze talenten want daar hebben we hele goede ervaringen mee.

Jan-Hooikammer
Door

Jan-Hooikammer

op 16 April 2020

Ook al ben je ervaren... op tijd weer de focus op elkaars mooie talenten is meer dan de moeite waard voor je relatie. Succes en geniet ervan!

Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies