arrow_drop_up arrow_drop_down

Krijg je van corona baby's of echtscheidingen?

Krijg je van corona baby’s of echtscheidingen?

De grappen rollen al over het internet. Wordt het een babyboom over 9 maanden of gaan we door oplopende irritaties massaal scheiden?

Een jaar nadat de Hurricane Hugo in 1989 over het zuidoosten van Amerika raasde, nam het aantal huwelijken en geboortes sterk toe. Liefdesrelaties ontstaan en bloeien weer op in tijden van crises. Maar er waren ook veel meer echtscheidingen.

We hopen dat de corona crisis over een paar weken over is. Maar de kans is heel groot dat we nog een veel langere periode vanuit huis moeten werken. Het is zelfs de vraag of we ons ´oude leven´ terug krijgen.

Wie niet oppast, verandert een dezer dagen in een kruitvat.

Je kunt wel zeggen dat je er het beste van maakt, maar hoe ga je om met deze abrupte verandering?

Het gevoel van verlies van lekker iets drinken op een terras, BARBQ-en met vrienden, de vrijdagmiddagborrel, dagje werken zonder kinderen. Het kan niet meer.  Je zit ineens elke avond op de bank; alleen of met je man of vrouw. Met of zonder de passie van vroeger.

En voor je het weet raakt het vat met frustratie vol. Je gaat op elkaar mopperen. En je kan door het minste of geringste uit je slof schieten. Je reageert je af op elkaar terwijl je dat juist niet wil.

En denk niet: dat overkomt mij niet. De stress bouwt zich bij iedereen op, waarschuwen psychologen. Dat uit zich eerst in lichamelijk spanning en ongemak: buikpijn, misselijkheid, stijve schouders, hoofdpijn etc.

De coronacrisis is een enorme vuurproef voor je relatie.

Het is een test voor jezelf. Hoe flexibel ben je? Hoeveel geduld heb je? Hoe vriendelijk ben je naar je partner en/of kinderen?

De coronaspanning die we allemaal voelen, gaat zich ontladen. Ook in je relatie. de vraag is:

Overkomt het je of neem je de regie ervan met elkaar in eigen handen?

Hoe kun je zorgen voor bloei in je relatie en voorkom je spanning die kan uitmonden in een echtscheiding?

Ik werk al 13 jaar vanuit huis. Het was even wennen om een goede structuur op te bouwen. Maar ook om 7 dagen in de week samen op te trekken met mijn vrouw Tilly.

Ineens moest ik er continu scherp op zijn dat ik niet ergens mijn schoenen liet staan of andere spullen liet slingeren. Niet dat ik een slordervos ben. Maar Tilly houdt met haar talent als Organisator van een opgeruimd huis.

Dit gaf eerst irritatie omdat ik vond dat ik het best wel goed deed. Maar ik heb mij ondertussen aangeleerd om de woonkamer opgeruimd te houden.

En ik moet zeggen dat ze gelijk heeft: Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd 🙂

Wij hebben in de afgelopen jaren geleerd om juist de nadruk te leggen op het mooie van elkaars talenten in plaats van onze zwakke punten. Wij hebben gekozen om ons te richten op elkaars Talent in onze relatie.

Voor ons is thuiswerken een feest geworden.

Daarom, kies voor Talent in jullie relatie. Doe als koppel de Talententest en ontdek de kracht van jullie unieke mix van talenten in het Talentgesprek per Skype. En laat je 7 dagen lang uitdagen door een praktische challenge.

Wat ga je ontdekken:

  • Wat zeggen jullie talenten over jullie relatie?
  • Hoe kun je je relatie versterken vanuit talenten?
  • Hoe kan het dat je je nu irriteert aan gedrag waar je vroeger (onbewust) verliefd op bent geworden?
  • Hoe kun je irritatie ombuigen naar inspiratie?
  • Twee gouden regels waar je samen direct profijt van hebt.

Wil jij van thuiswerken een feest maken? ‘Kies voor Talent in je relatie!’

Voor de snelle beslissers een heel aantrekkelijk aanbod.

Check: ‘Kies voor Talent in je relatie!’

Over de schrijver
Expert talentontwikkeling, trainer en coach. Mijn passie is om mensen te leren hoe ze kunnen leven vanuit hun talenten. Zodat ze elke dag leven en werken met plezier en de regie nemen over hun eigen loopbaanontwikkeling. Ik ben no-nonsense en gericht op resultaat. Anderen omschrijven mij als creatief, out of te box en inspirerend.
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies